XCORE®

Posted · Add Comment

Sterke buikspieren en rugspieren met XCORE ®

XCORE ® staat voor Extreme Core en is een extreme core training Je “core” is je natuurlijk korset, oftewel je buik- en rugspieren. Je traint met de XCO-Trainer, een aluminium buis met grit. Kracht en dynamiek worden gecombineerd met een intensieve training, waarbij je naast je core ook je arm-, been en schouderspieren traint.

De kracht van XCORE ®

Het grit van de “XCO-Trainer”, een rode aluminium buis met grit, beweegt bij elke beweging die je maakt heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ stimuleer je bij elke heengaande beweging altijd de teruggaande beweging. Dit effect noemen we ‘Reactive Impact’. Je spant daarbij constant je hele lichaam aan om in balans te blijven en de spieren, en dan met name het bindweefsel in en rondom de spieren, krijgen een extra mechanische belasting.

Voor wie is XCORE ®?

XCORE® is geschikt voor iedereen. Je kunt op je eigen niveau instappen en het zo zwaar en intens maken als jezelf wilt. De XCO-Trainers zijn er in verschillende maten, daardoor is de training zowel geschikt voor vrouwen, van starters tot gevorderde sporters